Internet markedsføring – en introduktion

Teknologien har drastisk ændret landskabet for markedsføring. Virksomheder er ikke længere begrænset til traditionelle reklamemetoder som f.eks. trykte reklamer, radio eller tv-reklamer. Internettet har skabt en helt ny verden af muligheder for markedsføring. Så hvad er internetmarkedsføring?

I grove træk er internetmarkedsføring enhver form for markedsføring, der foregår online. Dette kan omfatte ting som søgemaskineoptimering (SEO), pay per click (PPC)-reklamer, markedsføring på sociale medier, e-mail-markedsføring og meget mere. For at få succes med enhver form for internetmarkedsføring er det vigtigt at have en plan og en forståelse af din målgruppe. Lad os se nærmere på de enkelte typer internetmarkedsføring.

Søgemaskineoptimering (SEO) 

SEO er processen med at optimere et websted, så det rangerer højere i søgemaskinernes resultatsider (SERP). Jo højere dit websted rangerer, jo mere sandsynligt er det, at folk finder det, når de søger efter noget, der har med din virksomhed at gøre. Der er to hovedtyper af SEO: on page og off page.

On page SEO henviser til optimering af de enkelte sider på dit websted, så de rangerer højere i SERP’erne. Dette kan gøres ved at inkludere relevante søgeord i dine titler og metatags, tilføje alt-tekst til billeder og skabe overbevisende indhold, der er relevant for det, som folk søger efter.

Off page SEO henviser på den anden side til alle de ting, du kan gøre uden for dit websted for at forbedre dine placeringer. Dette kan omfatte ting som at opbygge backlinks fra andre websteder eller skabe en tilstedeværelse på sociale medieplatforme.

Både on page og off page SEO er vigtige for at få en højere placering i SERP’erne og for at skabe trafik til dit websted. Det er dog vigtigt at bemærke, at SEO tager tid, og der er ingen garantier, når det gælder om at ranke højere i SERP’erne.

SEO sammensættes oftest med google ads, og dem kan jeg anbefale at bruge Respons2day til.

Pay Per Click (PPC)-reklamer 

PPC er en form for betalt reklame, der giver dig mulighed for at vise annoncer på søgemaskiner (som Google) og betale, når nogen klikker på din annonce. Den største fordel ved PPC er, at du kun betaler, når nogen foretager en handling, som du ønsker, at de skal gøre (i dette tilfælde at klikke på din annonce). Det betyder, at du kan nå ud til folk, der allerede er interesserede i det, du har at tilbyde, uden at bruge mange penge på annoncering. PPC kan dog være meget konkurrencepræget, og det tager tid at lære at køre effektive kampagner 

E-mailmarkedsføring 

E-mail-markedsføring indebærer, at man sender e-mails med det formål at promovere noget (f.eks. et produkt eller en tjenesteydelse) eller opbygge relationer med kunder eller potentielle kunder. E-mail-markedsføring kan være meget effektiv, hvis det gøres korrekt, men det kan også være let at spamme folk, hvis det ikke gøres korrekt. Det er vigtigt at sørge for, at du kun sender e-mails til personer, som har givet dig tilladelse til det, og at indholdet af dine e-mails er relevant og interessant