Pas godt på dine tænder

Gode tandlæger Klampenborg

Tændernes vigtighed

Tænderne er vigtige for alle mennesker, og de har flere funktioner. Vi bruger selvfølgelig tænderne til at tygge med, men de er også vigtige i forhold til at kunne tale, ligesom det i dag har stor betydning at have flotte tænder. Tænderne skal være stærke, for at kunne tygge og bide.

Tændernes anatomi

Tænderne opdeles i to dele. Kronen, er den del, som er synlig i munden og er dækket af emaljen. Den anden del af tanden, er roden, som sidder nede i knoglen under vores tandkød, og sørger for at tanden sidder godt fast. Tænderne varierer i form og størrelse afhængig af, hvor i munden de sidder, og hvad deres funktion er.

Vores fortænder er lange og slanke, og de har en lige skærekant, så de kan bruges til afbidning. Vi har 4 fortænder i overkæben, og 4 fortænder i underkæben.
Hjørnetænderne er de lange spidse tænder, som sidder mellem fortænder og kindtænder i både over- og undermund, og bruges også til at bide af og flænse med
Vi har også to små kindtænder i hver side i både over- og underkæbe. De små kindtænder har to eller tre tyggeknuder, deres funktion er at findele føden.
De store kindtænder, sidder bagerst i tandrækkerne og består af 6-årstanden, 12-årstanden og visdomstanden, som består af 4 eller 5 tyggeknuder, og bruges ligeledes til at tygge og findele føden, inden den synkes. Det er dog ikke alle der får deres visdomstænder.

Tandlægevalg

Tillid, faglighed og kvalitet er for mange meget vigtig i valget af tandlæge. Søger du på Tandlæge Klampenborg eller gode tandlæger Klampenborg, eller bor du i Lyngby eller i omegnen, er VORES TÆNDER Tandklinik et trygt og oplagt valg. Her får du en tandlæge i centrum af Kongens Lyngby, der har stor erfaring og en stor viden om tandlægefaget. Klinikken er placeret blot et stenkast fra Lyngby Station og Jernbanepladsen.