Barndommen i legekøkkenet

Da jeg som barn fik mit eget legekøkken, følte jeg mig virkelig voksen. Det stod i køkkenet ved siden af vores rigtige køkken, så jeg kunne stå og lave mad sammen med min mor. Jeg elskede virkelig mit lille børnekøkken, som jeg brugte mange timer i og fik noget rigtig kvalitetstid med min mor, når hun stod der ved siden af, og lavede aftensmad. Mine forældre havde købt mad i træ, som jeg kunne lege var rigtig mad og så inviterede jeg ellers mine forældre og mine forældres venner på god mad, selvom det jo slet ikke var mad. 

Da jeg var ung

Det er virkelig sjovt at tænke tilbage på, at jeg har brugt meget af min tid i det køkken og lavet lege mad. Jeg husker tydeligt at jeg følte en bestemt ejerfølelse over det køkken, og ingen andre måtte komme og lave mad i mit legekøkken. Det vildeste var nok alt det legemad jeg havde. Mine forældre havde virkelig købt meget træmad til mit lille køkken, så jeg rigtig kunne kokkerere til den helt store guldmedalje, og det blev der bestemt også gjort!

legemad

Mine børn skal udvikle sig

Nu er det så blevet mine egne børns tur, til at få glæden af sådan et køkken. Så jeg har været ude og købe et legekøkken til mine børn samt en hel masse legemad, så de lige som jeg selv, kan stå ude i køkkenet sammen med mig, og lave mad. Jeg tror virkelig et køkken til børn kan være med til, at fremme deres udvikling, hvilket jo er vigtigt i deres alder. Derfor vil jeg også hellere end gerne bruge lidt penge på, at mine børn kan udfordre dem selv i køkkenet, uden at skulle ødelægge noget.

Fremme børns opvækst

Et legekøkken må være det første skridt på vejen til mit og måske også jeres børns interesse for mad og sundhed, hvilket er en vigtig del af et barns opvækst. Sådan et køkken kan jo indeholde alt fra pander, gryder, legemad og meget mere, som man jo normalt finder i et rigtigt køkken derhjemme. På den møde lærer børnene også om voksenlivet, ved en sjov og spændende indlæringsmetode, hvilket jo er rigtig godt. Så hvis I har børn lige som jeg selv, så synes jeg helt klart I bør overveje at købe et køkken til jeres børn, hvis I har plads til dette.

legekøkken